Пектин в дієтології

На відміну від інших харчових волокон, пектин уповільнює просування їжі по товстій кишці, оскільки підвищує її в’язкість. Отже, засвоєння їжі буде більш повним, а значить, організму вистачить меншої кількості їжі. Ця властивість дуже цінна тим, хто сидить на дієті для схуднення. Також пектин зв’язує вуглеводи, які впливають на набір ваги, і не дає їм повністю засвоїтися.

Ще одна позитивна якість пектину в його впливі на моторну функцію кишечника. Перетравлюючись в кишковому тракті пектин діє як адсорбент і очищає стінки кишечника від жирів і токсичних речовин.

Також важливий момент, що пектинові речовини здатні виводити з організму радіонукліди, застояний жир і зайвий холестерин. Завдяки таким позитивним якостям можна добре схуднути і полегшити надалі процес втрати ваги.

Дієта є дуже дієвою у випадках, коли вага набрана на протязі років і вже зафіксована. Застояні жирові відкладення куди важче розбити, ніж набряковий жир набраний на протязі півроку. За твердженням дієтологів пектинова дієта легко справляється з жировими відкладеннями і очищенням організму.

Згідно з проведеними дослідженнями доведено, що вживання 25 грам пектинових волокон яблучного походження, здатне знизити вагу на 300 грам.

Отже, для схуднення пектин має хороші властивості:

• Виводить холестерин і застояні жирові клітини, радіонукліди і шлаки

• Знижує апетит, унаслідок чого знижується добове споживання калорій

• Відмінно впливає на мікрофлору кишечника